header
 
 
Hvorfor Peru ?
 
Peru kan tilby en enorm variasjon av landskaper, klimatyper og økosystemer som spenner fra kystørkener til overdådige Amazonas. Variasjonen inkluderer mangfoldet av mikro-klimaer fra de mange platåene og dalene av Andesfjellene. I denne landskapsmiksen er det en kombinasjon av raser og kulturelle bidrag som blant annet manifesterer seg i en stor variasjon i kokekunsten.
Dette naturlige mangfoldet og landets viktige kulturelle og historiske arv gjør at Peru er et utrolig interressant reisemål for turister.

Generelt har Peru vært kjent for den rike arven som ble igjen av de pre-hispaniske kulturene i hele landet. Det innebærer at landets høydepunkter har viktige arkeologiske severdigheter i deres sentra.
Turistaksen i sør har som sentrum byen Cusco, den gamle Inka-hovedstaden, som blir regnet som den arkeologiske hovedstaden i Sør-Amerika. Som en følge av dette er Macchupicchu-ruinene landets hoved-turistattraksjon.
I byen Cusco kan du, som ingen andre steder kompleksiteten av den blandede kulturen født av fusjonen mellom det spanske og inka-kulturen. Glem ikke å besøke Inkaenes Hellige Dal.

Nasca-linjene er også berømte, enorme geometriske tegninger etterlatt i den sørlige kystørkenen av eldgamle kulturer. Formålet deres forblir et mysterium for arkeologene.
I det sørlige Peru fins der også natur-severdigheter som Titicaca-innsjøen, som er den høyeste farbare innsjøen i verden. Den ligger i fylket Puno.
Du kan også se Colca canyonen i Arequipa, som er verdens dypeste canyon - Colca-elven renner 3400 meter under, berømt for sine stryk og for terasse-systemet, som for øvrig er bygd av Collagua-folket, de opprinnelige innbyggerne av regionen. Her finner du også kondorer.

Turistaksen i nord har i det siste fått fornyet oppmerksomhet med oppdagelsen av gravkammeret til Lorden av Sipan som er sammenlignbart i rikhet og artistisk kvalitet til de egyptiske som f.eks Tutankhamons grav.
Denne oppdagelsen har ført til enorm internasjonal interese ikke bare på grunn av skattene som er funnet, men også på grunn av at gjenstandene som er i denne pyramiden kaster lys over Mochica-kulturen, som utviklet seg i den nordlige kystdalen i Peru mellom år 100 og år 400 etter Kristus.

Det nordlige Peru har også byområdet Chan-Chan, et av de største adobe-leire byområdene i verden.
Her finner du vakre strender, som sommerstedet Punta Sal, Mancora og Capo Blanco - det siste kjent for Sverdfisk og et av Ernest Hemingway sine favorittsteder - solskinn og ro garantert året rundt.

Peru har viktige attraksjoner for eventyr-turisten og øko-turisten også. Nummer ett av disse reisemålene er Amazonas-jungel regionen, med Puerto Maldonado og Iquitos som hovedattraksjonene.
Overfloden av Amazonas-jungelen gir deg muligheten til å bli kjent med et uutforsket paradis der floraen og faunaen er beskyttet av nasjonalparksystemet, herav er den mest viktige nasjonalparken Manu. Denne parken er laget for å opprettholde den økologiske balansen i regionen. Parkene gir turisten muligheten til å bli kjent med dette området og skaper holdninger om viktigheten av å ta vare på naturen for menneskeheten.

La oss ta deg med på en fantastisk tur vekk fra stress og mas, vi garanterer deg en unik opplevelse!
inca
Postboks 186 Økern 0510 Oslo
Travelperu.............vekker opp dine sanser
post@travelperu.no