header
 
 
På solens stier
 

Dag 1.- Lima
Ankomst Lima. Du blir mottatt på Lima flyplass og kjørt til vårt hotell. Etter å ha fått nøkkel til rommet blir det det en kort presentasjon av programmet vi skal ha under hele turen.

Dag 2.- Lima Colonial og Pachacamac
Rett etter frokost starter vi med å besøke Lima Colonial, den gamle spanske kolonibebyggelsen i sentrum av Lima, hvor vi også får et innblikk i kunst og monumenter med symbolisme påvirket av Orienten, Europa og Andesfjellene. Lunsj.
Nå tar vi turen til den forholdsvis ukjente inkabyen Pachak`amac, hvor vi kan finne rester etter kulturen rundt det som i dag er Lima, og andre eldre kulturer. Her vil vi finne tempelet som symboliserer den himmelske og jordiske horisonten for fortiden , nåtiden og fremtiden til den egentlige andinske kulturen.
Etter dette reiser vi til byen Ica. Vi spiser middag på hotellet hvor vi skal overnatte, så utlevering av nøkler og en god natts søvn.

Dag 3.- Nazca
Rett etter frokost reiser vi med buss til Nazca hvor vi går ombord i et småfly for å kunne observere de tusenårige linjene i Nazca som verken vitenskapen eller andre har klart å finne en forklaring på. En fantastisk tur som inspirerer fantasien og får en til å tenke over meningen med livet.
Etter en varm lunsj reiser vi tilbake til Ica for å besøke museet til Dr. Cabrera Darquea og hans mystiske og enigmatiske elementer som bryter med den vestlige verdens arkeologiske og antropologiske oppfatning av artenes opprinnelse.
Etter middag starter vi vår reise pr. buss til Arequipa;den hvite byen. Vi ankommer byen sent og går rett til sengs på hotellet.
Dag 4.- Arequipa
Etter frokost på hotellet drar vi ut av byen for å oppleve det vulkanske landskapet rundt Arequipa, og se de tre vulkanene som ligger rundt byen.
Vi spiser varm lunsj
på en restaurant i nærheten som har en fantastisk utsikt over byen som en gang huset først Aymara-kulturen og siden Inkaene.
Vi drar tilbake til byen for å slappe av på hotellet før en sen middag.

Dag 5.- Cañon de Colca
Etter frokost drar vi til den berømte Colcadalen, Cañon de Colca, og langs veien har vi mulighet til å studere hvordan kysten, åsene og fjellene i det vestlige Peru er formet, og vi får en praktisk innføring i hvordan jordskjelv oppstår og hvor tydelig det synes i Nazca-platen i området. Vi får også observert flora og fauna som er spesiell for denne delen av Peru.
Vi spiser en varm lunsj før vi fortsetter reisen fram til vårt hotell. Etter å ha sjekket inn kan vi glede oss over et bad i varme kilder med hydroterapi av vann fra vulkanene, etterfulgt av inkameditasjon i en seremoni med vann for å komme i kontakt med vår egen kilde av hellig vann. Denne seremonien kalles Pak`arina.
Etter dette får vi middag på hotellet og går så til ro.

Dag 6.- El Mirador del Condor
Etter frokost drar vi videre inn i Colca dalen, som er den nest dypeste canyon i verden. Vi ankommer El Mirador del
Condor, utkikkspunktet for å se den majestetiske kondoren, fuglen som spiller en viktig rolle i inkaenes mytologi. Der inne i dalen vil vi få muligheten til å lære mere om meditasjonsmetoder og praktisere dem for å komme i kontakt med Apu Kuntur; den mytiske kondorånden. Vår guide som også er sjaman vil utføre en seremoniell dans som stammer fra Aymara kulturen.
Etter dette drar vi tilbake til Chivay, en liten by ved inngangen til Colca dalen, hvor vi spiser en varm lunch før vi reiser tilbake til Arequipa.
Vi sjekker inn på hotellet, tar en spasertur i byen, før vi vender tilbake for middag, og etterpå slapper vi av på hotellet, evt. valgfritt å dra på egen hånd rundt i byen.

Dag 7.-Puno
Tidlig om morgenen starter vi bussturen langs en rute av landsbyer fra Aymara-kulturens tid.
Fra Arequipa drar vi forbi Moquegua til Puno, dvs. en reise fra stillehavet til høyfjellet på grensen til Bolivia, hvor vi finner den azurblå innsjøen Titicaca, verdens mest høytliggende innsjø, 3800 m.o.h.
Vi får muligheten til å se en vulkan med sine små geysirer på nært hold.
Vel ankommet Puno venter det oss middag på hotellet for å få kulden i høyden ut av kroppen.
Etter det går vi til ro.

aDag 8.- Aramu Muru
Vi starter dagen med en busstur til "den lille steinbyen", en landsby med steinfigurer som vokter inngangen til Puerta Dimensional de Aramu Muru; døren inn til Aramu Muru`s dimensjon, et hellig sted helt siden Pre Tihuanaku-kulturen. Der skal vi gjøre øvelser for å komme i harmoni med de naturlige energiene som har vært på dette hellige stedet i tusenvis av år.
Vi spiser en lunsj på stedet bestående av naturlige produkter fra området, dyrket for å beholde sin biodynamiske verdi. På ettermiddagen drar vi tilbake til Puno, vi hviler litt på hotellet før vi drar på en typisk Puno restaurant.
Etter det drar vi tilbake til hotellet og går til ro.
Dag 9.- Taquile
Etter frokost drar vi ut på Titicacasjøen til øya Taquile, hvor vi går i land og tar en rundtur til fots.
Vi nyter en varm lunsj med tradisjonell mat før vi blir tildelt rom i private hjem på øya. Øyboerne holder en velkomst-Tupay for oss; en tradisjonell seremoni for å ønske oss velkommen.
Etter det går vi opp til øyas høyeste punkt for å utføre en ofringsseremoni til Moder Jord ved restene av et alter som var der til hennes ære. Utsikten der oppe er fantastisk, og vi kan beundre Titicacasjøen ved et nærmest 360 graders utsyn med fjellene; Cordillera Blanca som tilhører Peru, og Cordillera Real som tilhører Bolivia, i bakgrunnen.
Vi går ned igjen og spiser en typisk peruansk middag før vi går til ro for natten.
 

Dag 10.- Seremonier på Taquile
Tidlig om morgenen før solen har stått opp, drar vi ut til den sørlige enden av øya for å lære hvordan vi skal utføre seremonien til solens ære, slik at vi er klare når solen går opp og speiler seg i Titicacasjøen og fjellene.
Vi fylles med ny energi, og kan nyte en enkel frokost i naturen. Hele dagen går med til trening av forskjellige øvelser som hjelper oss å oppnå energi fra universet og nå individuelle mål som har sammenheng med vår indre balanse og velferd.
Etter det blir det lunsj bestående av et enkelt måltid av lokale produkter fra øya.
På ettermiddagen lærer vi avslutningen på de nye øvelsene før vi går tilbake til våre rom.
Dagen avsluttes med sen middag før vi går til ro.
Dag 11.-Meditacion Andina
Tidlig , rett etter frokost, går vi ombord i båten som tar oss med til den nærmeste øya, Amantani, som vi kjører rundt før vi fortsetter mot Lla`qchon, hvor vi går i land og rusler en tur for å bli kjent. Vi går ned til en liten strand hvor de som ønsker det kan bade i sjøen og slappe av litt før vi fortsetter turen vår.
Vi spiser lunsj der vi er innkvartert. Hvile for de som ønsker, ellers gjør man hva man vil.
Ved solnedgang skal vi lære andinsk meditasjon som følges av en innføring i den andinske kosmologien rundt et leirbål med den fantastiske himmelhvelvingen over oss.
Etter dette er det sen middag før vi går til ro for natten.
Dag 12.- Møte med Urufolket
Like etter frokost drar vi på ny ut i båt for å oppleve Uruene, et folk som lever hele sitt liv på flytende sivøyer på Titicacasjøen. Totorasivet vokser i Titicacasjøen og av det lager de alt de trenger; hus, båter og til og med øyene de bor på. Det var her Thor Heyerdahl hentet båtbyggere og sivet til bygging av Ra 1 og 2 og Tigris, og fikk ideen om hvordan de reiste sjøveien med båt til Polynesia.
Vi ankommer Puno i tide til en varm lunsj etter å ha blitt installert på hotellet igjen.
Etter dette tar vi en tur til gravtårnene ved Sillustani som ligger ved den lille innsjøen Umayo.
Vi drar tilbake til byen og spiser middag før vi går til ro.
Dag 13.- Cusco
Frokost, før vi reiser med buss til Inka hovedstaden Qòsqo, som betyr verdens navle, eller Cusco som byen heter i dag. Vi kjører over "Altiplano" en del av Andesfjellene som krysser Peru gjennom Tinajani dalen.
På reisen vi vi spise en lunsjboks på veien før vi er fremme i Cusco ved kveldstid. Vi sjekker inn på hotellet før de som ønsker å strekke på beina tar en spasertur i Cusco "by night", før vi går tilbake til hotellet, spiser en sen middag, før vi legger oss.
Dag 14.- Sacsayhuaman, Q`enko og Tambomachay
Etter frokost starter vi dagen med tur til Sacsayhuaman; Inkaenes politiske senter og tempel for de tre potensialene de mente var hjelpemiddel for skaperen av universet. Guidet omvisning.
Så fortsetter vi til Tambomachay hvor vi skal utføre en harmoniseringsseremoni i skogen ved inkaenes hellige vann.
Lunsjboks på stedet.
Vi besøker templene til månen og deres steinaltere. Q`enko med sine mystiske meldinger i steinene og hulene som finnes der.
Vi drar tilbake til byen og alle har ettermiddagen og kvelden fri.
Dag 15.- Pisaq og Ollantaytambo

Vi drar med buss til Inkaenes hellige dal, Vilcanota, hvor vi går opp til toppen av astronomitempelet i Pisaq og ser utover hele dalen, og lærer hvorfor den var hellig for inkaene.
Vi går ned igjen og spiser lunsj før vi fortsetter turen langs den hellige elven Willkamayu til vi kommer til Ollantaytambo der vi skal besøke soltempelet og de andre alterene som finnes der.
Meditasjon og øvelser for å øke vår evne til å se vår aura, alt ved hjelp av vår sjaman.
Vi drar tilbake og sjekker inn på hotellet hvor middagen venter. Så går vi til ro for natten.
Dag 16.- Paq`aritampu

Rett etter frokost starter vi dagen med en tur til et fjell i nærheten hvor vi vil se spor etter gamle kulturer. En av de som ble oppdaget for ikke så lenge siden var pyramiden Paq`aritampu. Her skal vi praktisere øvelser for å oppnå indre harmoni og lese vår aura.
Siden går vi tilbake til Ollantaytambo, vi tar en forfriskende dusj før vi spiser lunsj.
Deretter drar vi til Kondorens tempel og alter hvor vi mediterer og fortsetter å praktisere auralesing og forståelse av de kosmiske krefter inkaene visste om.
Vi drar til hotellet og spiser en sen middag før vi går til ro.

 

Dag 17.-Aguas Calientes
Avreise rett etter frokost med tog til landsbyen Aguas Calientes hvor vi sjekker inn på vårt hotell før vi spiser lunsj og slapper av en stund.
På ettermiddagen går vi opp til de varme kildene som stedet har fått navn etter.(aguas calientes betyr varmt vann) Her kan vi glede oss over bad i varme kilder, hydroterapi med vann fra vulkanene, etterfulgt av Inkameditasjon, Pak`arina, i en seremoni for å komme i kontakt med vår egen kilde av hellig vann.
Vi drar tilbake til hotellet for å spise middag. Vi går tidlig til sengs for å være uthvilte til neste morgen.
Dag 18.- Machu Picchu
Vi reiser med buss opp til inkaenes hellige by Machu Picchu, fredsbyen som den også kalles. Vi besøker hele byen med guide. Vi føler den spesielle kosmiske energien som Machu Picchu er fylt av, og vi begynner å praktisere teknikkene vi har lært for å oppnå transcendental harmoni, enten i gruppe eller individuelt.
Vi drar tilbake til Aguas Calientes hvor vi spiser lunsj før toget kommer og tar oss med tilbake til Cusco.
Vi sjekker inn på hotellet før vi spiser middag med tilhørende show. Resten av kvelden fri.
.Dag 19.-Cusco- Lima
Etter frokost drar vi til flyplassen i Cusco hvor vi tar fly til Lima. Transport til hotellet. Vi spiser lunsj og har ettermiddagen fri. Mulighet for besøk i museer hvor vi kan se flere bevis på de forskjellige pre inka og inka kulturene.
Tid for å si ha det bra og på gjensyn!
Vi reiser til Lima flyplass og tar flyet hjem til Norge etter en begivenhetsrik tur.

Pris per person
Inkludert:

Transport i egen buss, inngangsbilleter, tog tur/retur Ollantaytambo-Aguas Calientes, buss fra Aguas Calientes til Machu Picchu tur/retur ,materialene til ofringene, spesialisert guide og diverse.

NB ! Hver dag er det seremonier !

 

Postboks 186 Økern 0510 Oslo
Travelperu........vekker opp dine sanser
post@travelperu.no